Dag 3 - Opptur og Others!

I dag var noe så sjeldent som en helt aldeles nydelig regnværsdag! Ikke minst også en veldig produktiv dag der vi fikk anledning til å dele budskapet om Others med, bokstavelig talt, hele Finnmark.

Først syklingen: de ellers så barske syklistene var før start litt bekymret for å bli våte og kalde, og kledde seg derfor godt før avgang. Resultatet ble at vi måtte ta en pause allerede etter 15 minutter for å skrelle av oss et lag eller to hver. Men deretter fulgte 11 vakre mil over vidda i litt vekslede vær men aldeles idylliske omgivelser. Utvalgte stikkord: utsikt, nykverna kaffe, og fartsrekord ned den svært tilfredsstillende nedoverbakken mot målgang i Alta. Rett og slett en nytelse.

Vi søringer har så langt latt oss begeistre stort av reinsdyr langs veien (selv om de på en eller annen måte alltid rekker å stikke av før vi har fått opp iphonene). Dessverre måtte vi i dag sykle forbi en hel flokk som hadde blitt påkjørt. Du kan lese mer hos Altaposten

Heldigvis kan du i samme avis også snart lese langt mer oppløftende nyheter. Når vi kom frem til Alta, fikk vi nemlig i dag endelig kommet godt i gang med det aller viktigste formålet med denne reisen: å spre oppmerksomhet om Others og vårt samarbeid med Kitch’n og Kitch’n Foundation, og få fortalt om de mange menneskene vi har mulighet til å hjelpe gjennom dette arbeidet.

Først gjestet Jan og Andrew Finnmarkssendinga til NRK, hvor de fikk god tid både til å dele fra turen og snakke om hva som motiverer til å tråkke alle disse mila (intervjuet legges etter hvert ut her). Deretter fulgte et trivelig og oppløftende besøk til Kitch’n Alta – der vi møtte engasjerte og hyggelige medarbeidere og der Bo ble intervjuet av Altaposten.

Når man kjenner menneskene i andre enden av produksjonskjeden, og vet hva dette arbeidet betyr for dem og deres familier, er det rett og slett stort for oss som jobber med dette å se handlenettene til Kitch’n Foundation og de andre Others-produktene i en så fin butikk som Kitch’n Alta. Og det er utrolig gøy å prate med medarbeidere som allerede har solgt masse handlenett! Verden er så komplisert, men samtidig så enkel, at engasjement i Alta kan bety håp, uavhengighet og verdighet for mennesker i Bangladesh. Veldig moro. Takk til Kitch'n Alta for innsatsen og for en hyggelig mottakelse!

Konklusjonen - blir alle dager som denne dagen, så blir reisen en udelt opptur! Noen høydepunkter her: