Dag 5 - Glede

Det er ofte lite som skal til for å skape glede. På Kitch’n Nerstranda i Tromsø ble vi rett etter endt etappe på 13 mil i dag møtt med Twist og limonade. GLEDE! I tillegg ble vi møtt med smil, og hadde nok et veldig hyggelig møte med trivelige Kitch’n folk som er med på å bidra til arbeidet som Others og Kitch’n Foundation gjør. Takk!

Før vi kom dit hadde vi en fantastisk tur fra Sørkjosen til Tromsø, via to særs nasjonalromantiske fergeturer og med Lyngsalpan (eller "alpene", som dere søringer kanskje sier) som et nesten uvirkelig fint bakteppe langs store deler av løypen. Vi må vokte oss for å bruke opp alle superlativene så tidlig på turen… så la oss bare slå fast at Norge er et vakkert land, Nord-Norge er fantastisk, og vi unner alle å oppleve den turen vi fikk i dag. Når solen i tillegg skinte store deler av løypa var det som tatt ut av en «Visit Norway» reklame. 

Turen bød forøvrig på våre to første punkteringer (den første etter ca. 20 meter) og det absolutt våteste partiet så langt. Hvor mange millimeter som kom vet vi ikke, men sokkene er fortsatt våte i skrivende stund ganske mange timer senere (Trøster oss med at det kunne ha vært verre hvis vi startet turen bare et par dager senere – se her!!).

Gode samarbeidspartnere skaper også glede. Mange er nevnt og mange flere skal nevnes, men i dag takker vi Spinn som har fikset noen flotte drakter til oss som både sørger for at vi sitter godt på sykkelsetene og føler oss utrolig fotogene der vi sykler (det skal i hvert fall ikke stå på draktene….). Moralsk støtte på facebook gir også motivasjon. Takk! 

Mye å glede seg over, også i dag, med andre ord. Likevel er ingen av oss så glade som «Lucky» i Bangladesh. I hvert fall påstå hun det selv når undertegnede nylig møtte henne i en bitteliten ettromsleilighet i et slumområde i Dhaka, Bangladesh, der hun bor alene med sin datter. En fortid som prostituert og stigmatisert var lagt bak. Hun var nå stolt produsent for Others og planla datterens utdannelse som hun var i ferd med å spare opp til. Fortsatt langt fra en bekymringsløs hverdag, men hun ønsket å starte samtalen ved å slå fast at «ingen er så glad som meg», og deretter utbrodere hvor glad hun var for de mulighetene som hun nå så foran seg.

Hennes glede og takknemlighet har festet seg hos undertegnede, og deles her som en påminnelse om hvorfor vi gjør det vi gjør. Det er ofte lite som skal til, som sagt. Og alle bidrag til saken går til å hjelpe folk som Lucky.

Vi ser frem til en fin tur til Finnsnes i morgen! Utvalgte highlights fra dagen, signert Johannes og Clement, nedenfor (#visitnorway!!!).