Dag 17 - Før og etter Levanger

Dagens etappe kan deles inn i noen ganske distinkte kapitler.

Før Levanger: Hygge

Møte med Steinkjer Avis ga en hyggelig start på dagen. I rutevalget gikk vi også for hygge, og tok Innherradsruta via Rv 759 rundt Leksdalsvatnet og innom Stiklestad. Litt lengre, men betydelig mer idyllisk enn E6. Underveis rakk vi å bli dynka både en og to ganger av det trønderske sommerværet, og det ble også tid til en rask skolering av gruppas misjonærbarn i hva som egentlig skjedde på Stiklestad (forklaringen var noe brokete så han er fortsatt litt usikker). To hyggelige Kitch’n besøk (Verdal og Levanger) og en god lunsj senere var syklistene klare for å sette kursen videre mot Trondheim.

Etter Levanger: Alt annet enn hygge

Kapittel to startet med nok et møte med det trønderske sommerværet. Det som før Levanger var regn hadde etter Levanger blitt til hagl, og det som før Levanger var en idyllisk landevei hadde blitt til en motorvei med gang- og sykkelforbud. De første milene ble derfor tilbrakt i et lite effektivt slalomløp frem og tilbake over og under E6 for å finne mer eller mindre dårlig skilta alternative sykkelruter. Vi fikk etter hvert god hjelp av en jovial trøndersk bonde og kom oss inn på gamle E6 til vi kom til Åsen og nye E6 igjen var eneste fornuftige rutealternativ. Der var det bare å koble inn transportetappe-modus og peise på til Stjørdal. Det nærmeste vi kom noe å skrive hjem om var en nærgående tysk turistbuss og en real dusj fra et passerende vogntog. Ingen av delene særlig hyggelige ting å skrive hjem om. Fra Stjørdal og inn var det oppmerkede sykkelruter, med eller uten oppmerking, som gjaldt.

Trondheim: hygge igjen

Vi kom dog frem, til slutt. Og etter en slik etappe var det deilig å trille inn til Trondheim i 11 grader og oppholdsvær, møte en kone og datter som hadde kommet på overraskelsesbesøk og tatt med seg andre gode venner i tillegg, og så stikke innom tre Kitch’n-butikker og minne både dem og oss på hvorfor vi driver og sykler. Og for å toppe det hele fikk vi påspandert en super middag og klesvask av Kjell Arne Falla fra Frelsesarmeen i Trondheim. Takk til alle ovennevnte for deres bidrag til å løfte stemningen og gjøre dette til en særdeles vellykket dag, tross alt!

I morgen venter morgensendingen til NRK Trøndelag og en lang reise i retning Valsøytunet. I mellomtiden, nyt bildene til Johannes, stort sett representative for tiden før Levanger.