Dag 18 - Solen skinner!

Etter noen dager med regn og tunge skyer, var det fantastisk å sitte ved frokostbordet og se ut på sol og blå himmel. Bare så synd at før vi i det hele tatt rakk å tenke på hvilken solfaktor vi skulle smøre oss inn med, hadde det skyet over ... 

Vi hadde riktignok noe vi skulle rekke før vi kunne starte dagens sykkeletappe, så det kunne jo bli bedre igjen! To av syklistene fikk nemlig være morgengjester i radiosendingen til NRK Trøndelag, der fikk vi fortelle om turen og formålet, og vi fikk gode tips for veivalg ut av byen og mot Orkanger. Etterpå avla vi et besøk hos bilsponsoren vår, Kverneland bil, for en hyggelig prat - og takk for raushet og velvilje. Så var det bare det obligatoriske "sykle-foran-Nidarosdomen-bildet", før etappen på 128 km til Valsøytunet kunne starte - i regn!

Det har stort sett regnet i hele dag, og med et ensifret antall såkalte "varmegrader" har det vært en kald fornøyelse. Veldig kald fornøyelse! For å si det sånn; Høgkjølen Fjellcamp, som vi passerte på veien, levde så til de grader opp til navnet. Det lå ikke snø på veien, men vi trengte ikke løfte blikket mye, for å se nysnøen. Både lunsjpausen i Orkanger og sjokoladestoppen i Vinjeøra ble brukt til å skifte til tørre og varme klær. Det ble mange lag etter hvert. 

Men vi skal ikke klage ...

Vi er privilegerte som får lov til å være med på denne turen. Det gode formålet, og mulighetene denne turen gir til fortelle om det, oppveier det vi måte oppleve av dårlig vær - med god margin. Og selv på en dag som denne er det lyspunkter; middag og varm dusj på Valsøytunet var himmelsk.

Og vannet i drikkeflaskene holdt iskaldt hele dagen!