Dag 19 - Yr hadde rett

Yr har som nevnt bommet en del på været i løpet av turen så langt, men i dag traff de. Mye regn var lovet, og mye regn kom.

Riktignok ikke helt fra start, som vi hadde trodd. Godt pakket inn i regntøy og thermohansker svettet vi oss gjennom første etappe mot Kristiansund mens vi gløttet mistenksomme opp mot himmelen. Men turen over Ertvågsøya, Stabblandet og Tustna forble tørr og fin, og det ble til og med tid til turens første kebab på fergekaia ved Tømmervåg.

På kaia på andre siden satt vi veldig pris på å bli møtt av en Frelsesarméuniform, men litt mindre pris på å bli møtt av dagens første ordentlige regndråper. Det ble likevel et trivelig om enn kort opphold i Kristiansund, der vi rakk å få oppmuntrende ord og velsignelser med på veien fra Frelsesarmeen, og møte veldig positive folk hos både Mester Grønn og Kitch’n. Dagens høydepunkt var at vi fikk gi bort en Others-blomst til en meget overrasket og takknemlig kunde hos Kitch’n. Fint å tenke på at dette er blomster som kan glede folk i Kenya (der Fairtrade rosene kommer fra), Bangladesh (der noe av overskuddet går til å støtte arbeidet til Others) og Kristiansund samtidig!

Ferden gikk deretter mot Atlanterhavsveien, en veistrekning vi har gledet oss til, ikke minst siden E6-eventyret begynte tidligere i uka. Og en flott veistrekning var det! Selv om regnet for lengst igjen hadde blitt vår trofaste følgesvenn. Derfra og inn skulle det heller ikke bli noe tørrere, og vi koblet inn transport-giret og syklet/surfet/svømte inn til Molde tidlig på kvelden.

Et vått men hyggelig møte med både Kitch’n og Mester Grønn ble det også tid til i Molde. Men etter de siste to dagenes møter med den vestlandske sommer var nok det aller beste møtet i Molde det vi hadde med Solveig i resepsjonen hos Thon Hotel, som i skrivende stund hjelper oss med å få vasket sykkeltøyet. Takk for utrolig god service og godt humør! Og det på tross av oppgaven…