Dag 24 – En litt annerledes by

Vi har kommet frem til Bergen. En litt annerledes by.

Lapskausen er annerledes her. Den er rett og slett usedvanlig god! Vi fikk i dag servert Bergensk lapskaus hos Frelsesarmeen Ladegården. Midt i blinken for sultne syklister, og maten ble bare enda bedre når den ble servert av gjestfrie og omsorgsfulle mennesker fra menigheten og velferdssenteret i Ladegården. Takk til dere alle for et oppmuntrende måltid!

Sola ser annerledes ut her. Når vi har sett oss om har vi egentlig trodd at det har vært tåke og yr i hele dag. Men vær-appene på telefonene våre forsikrer oss om at det er sol her i skrivende stund, så vi får konkludere med at den bare ser annerledes ut her. Vi har skjønt såpass at Bergenserne har gledet seg til å se den.

Byplanleggingen er kanskje også litt annerledes. Der man som regel ville sett etter et flatt og fint område når man skulle grunnlegge en by, valgte Bergens grunnleggere å finne et område med unormalt mange bratte bakker. I hvert fall opplevde vi det sånn på vei innover i dag. Men bevares, bratte bakker er ikke noe problem for topptrente syklister som oss.

Førsteinntrykket av Bergen er ellers at det er en by som bebos av særdeles mange positive og hyggelige mennesker. Og selv bare på våre korte visitter rakk vi å se mange Others-handlenett bli solgt mens vi var i Kitch’n-butikkene i Knarvik, Åsane, Galleriet og Bergen Storsenter. (Fine blomster fikk vi også, fra Mester Grønn!). Det varmer, herfra til Bangladesh.

Når det gjelder selve syklingen gikk veien ned til Bergen via en rolig og fin landevei nedover Radøy. Med en etappe på kun 7 mil rakk vi bare så vidt å få de etter hvert litt tunge lårene opp i marsjfart før vi plutselig var fremme.

Vi gleder oss nå litt ekstra til de resterende etappene. Vi kan nemlig se frem imot å få bredskuldra drahjelp som skal ta all motvind herfra til Lindesnes! Diverse gjestesyklister henger seg på over de neste par dagene, og det skal bli riktig så gjevt. De skal bli behørig introdusert etterhvert!