Dag 26 - Ekte sommerdag på Vestlandet

Trade for Hope pelotonen eser stadig ut. I dag fikk vi selskap av ytterligere to staute mannfolk i olivengrønne Trade for Hope tights, og det var ikke hvem som helst heller - Odd Sverre og Bjørn Reidar er, i tillegg til å være sykkelentusiaster, henholdsvis daglig leder og kjedeleder i Kitch'n. Dette er jo så mye mer enn bare en sykkeltur... Og derfor er vi utrolig glade for å ha med nettopp disse to resten av veien til Lindesnes. 

I tillegg var vi nok en gang så heldige at vi hadde med oss en lommekjent lokalguide, Tor Ove fra Frelsesarmeen i Haugesund. Han loset oss trygt helt frem til fergen ved Arsvågen, via den ene idylliske veien som vi neppe ville ha funnet selv etter den andre, og vi kunne suse rett igjennom veikryss som ellers ville krevd stopp og hektisk Google Maps-aktivitet. Ved fergen satt han kursen tilbake mot Haugesund og ukas fest på Frelsesarmeen. Takk for godt selskap og god drahjelp! 

Forøvrig gikk dagens tur fra Leirvik på Stord, først via Bømlo. Vi følte oss ganske tøffe der vi syklet i flokk, og vinket ivrig til en barnehage vi møtte på vår vei (at det var få som vinket tilbake tok vi oss ikke nær av). Etter en kort fergetur fra Langevåg til Buavåg tok vi gamleveien til Haugesund, der vi fikk en god drøs med Haugesund Avis og NRK Rogaland før vi møtte mannsterke opp på Kitch'n Amanda. Så bar turen videre i retning Stavanger på koselige veier, med koselige folk, i strålende sol. Man kan vel neppe ha det så mye bedre. 

Siste strekning på E39 mot fergen fra Arsvågen mot Mortavika vil vi neppe notere i favoritt-minne-registeret, og Rennfast tunnelene medførte skytteltrafikk med følgebilen og en del venting. Men med godt og vel 14 mil tråkking ble en mengde personlige distanserekorder slått, og vi fikk alle videreutviklet t-skjorte og sykkel-tights-skille som er en så herlig del av sykkelimaget. Med andre ord - nok en herlig sykkeldag!