Dag 9 - Den ekstra mila

Vi tror på den ekstra mila, heter det på både følgebil og nettsider. Som for å bevise at vi ikke farer med tomme ord, syklet vi like godt tre ekstra mil i dag. En kunne valgt å anse det som et tegn på dårlig planlegging, men vi velger å se Bibelsk på det, med henvisning til Matteusevangeliet kap. 5 v. 41. Uansett - vi tar med oss den lærdommen at for å komme sørover bør man av og til starte dagen med å kjøre nordover, og det nytter ikke å være på riktig fylkesvei hvis du kjører i feil retning.

Omveien betød en nydelig tur på en idyllisk liten landevei vei tvers over Hinnøya, men satt oss noe tilbake med hensyn til fergeruta fra Refsnes til Flesnes. En veiarbeidsstrekning med stein som like gjerne kunne ha vært spikermatter gjorde ikke saken bedre, og det kulminerte i en scene som var en spenningsfilm verdig, der vi raste mot fergeleiet mens vi så fergen vår gli stadig nærmere over fjorden. Vi kjempet tappert mot klokka, og vant, heldigvis (selv om det var en ferge som gikk en time senere enn den vi hadde tenkt å ta).

Men nok om forsinkelsen. Dagen har ellers budt på nok en fantastisk tur i helt strålende vær. Bildene taler for seg selv og det er ikke uten grunn at Vesterålen og Lofoten står så høyt i kurs. Det har vært en (lang) nytelse. Og opplevelsen av å sykle samlet inn, etter 18 mil, til et Svolvær badet i kveldssol vil vi ta med oss i lang, lang tid fremover.

Dagen startet ellers i Harstad med ev veldig hyggelig prat med Harstad Tidene, og gikk via Sortland og et intervju med Vesterålens lokalavis. På Sortland traff vi også noen av de aller mest entusiastiske Kitch’n medarbeiderne så langt! Med et flott display og et smittsomt engasjement for saken er det ikke rart at de har klart å selge så mange handlenett. Vi takker for innsatsen og for den varme velkomsten dere ga til syklister som var tre mil mer slitne enn de skulle ha vært.

Med på dagens etappe fikk vi god drahjelp fra Jan Harald, en god kollega fra Frelsesarmeens Hovedkvarter som skal være med oss frem til Bodø. Og i lys av den lille bonusrunden på Hinnøya fikk han like gjerne med seg det som (forhåpentligvis) vil bli turens lengste etappe. Ikke så verst en måte å begynne en sykkelkarriere på…

Vi synes i grunn at vi har rukket ganske mye i dag! Og gleder oss til å oppleve Lofoten i morra.