Dag 27 - Mye vær for penga

Det var det han sa, Trond fra Frelsesarmeen i Stavanger, som var med oss og syklet fra Stavanger til Egersund. "I dag har dere fått mye vær for penga!" Jeg vil vel nesten si vi fikk alt av vær - i hvert fall med plussgrader. De 10 milene ble syklet i sol, opphold, vind og regn. Etterhvert mye regn og mye vind - midt i mot! Heldigvis hadde vi mange hyggelige stopp underveis som ga mulighet for hvile, varme, tørt skift og påfyll av energi.

Turen startet startet med god kaffe hos Coffeeberry i Stavanger og fortsatte med blomster fra Mester Grønn og vafler hos Kitch'n på Torgterrassen. Deretter fortsatte vi sørover med stopp hos Kitch'n på Kilden, Kvadrat, Ålgård, M44 på Bryne og til slutt Egersund. På disse stoppene fikk vi servert frukt, cola, hjemmelagde energibarer, sjokolade, lakris. Ikke måte på hyggelige folk og oppvartning for våre lynvisitter.

Med åtte mann i pelotonen fikk vi prøvd oss på ei skikkelig rulle i dag. Gikk ikke så verst inntil vind, regn og trafikk gjorde det litt for vanskelig å få til. Vel framme i Egersund takket vi Trond, Sven Magne og Egil for hyggelig følge og sendte dem tilbake til Stavanger med buss for tog. Gøy å være så mange positive folk sammen, det er bare å fortsette å tråkke på!

I morgen venter - utrolig nok - siste etappe av fire uker på sykkelsetet, og en reise som har tatt oss fra Nordkapp til Lindesnes. Som mange nok har fortalt oss, blir det en knallhard og lang etappe. Vi tar tiden til hjelp og håper på sol og medvind. Snakkes!