Dag 28 - Den lange veien mot Lindesnes

Den 14. strake dagen med sykling siden forrige sykkelløse hviledag bød på 15 mil med knallhard jobbing langs en rute som vi på forhånd hadde fått beskrevet som henholdsvis «litt kupert» og «veldig, veldig kupert» av ulike venner. Fasit ble 2460 høydemeter, noen av dem blant turens aller bratteste, så vi heller mot… rimelig kupert ja. Men hver meter vi tråkket, via Jøssingfjorden, Flekkefjord, Kvinesdal, og Lyngdal brakte oss nærmere turens endestasjon, som vi omsider nådde rundt 17:30, den 21. august 2016: Lindesnes Fyr. Veien har vært lang, men for et eventyr det har vært!

Det var utvilsomt en verdig sisteetappe. Som for å oppsummere reisen og minne oss på alt vi har opplevd underveis fikk vi i går kjenne på det aller meste. Sol og plaskregn, motvind og vindstille, landeveisidyll og Europaveimas, punkteringer og kloss-problematikk, bratte fjorder, nydelige tettsteder og postkortutsikt over havet. Det var en utrolig god, om enn litt surrealistisk og faktisk ganske vemodig følelse å telle ned de gjenværende kilometerne frem til Fyret omsider åpenbarte seg foran oss, i solskinn attpåtil.

Det eneste vi ikke fikk i går var møter med Kitch’n-butikker, i og med at det var en søndag, men til gjengjeld fikk vi igjen både lokalkjent guiding, bredskuldret motvindbrøyting og gode samtaler med Odd Sverre og Bjørn Reidar fra ledelsen i Kitch’n. Deres støtte til sykkelturen er en ting, men deres støtte til Others-konseptet betyr for oss uendelig mye mer, og er helt konkret med på å forandre liv og skape nye muligheter for mennesker i Bangladesh, Pakistan og Kenya. Fra hjertet, og på vegne av alle som jobber i Others: takk! Vi ser frem imot å videreutvikle vårt samarbeid i årene som kommer.

Underveis på turen har vi også vært så heldige at vi har fått møte på mange flotte og engasjerte Frelsesarméfolk. Og sannelig hadde en hel velkomstdelegasjon også tatt turen til Lindesnes fyr. Det var en trivelig overraskelse å bli gjort stas på med heiarop, flagg, ja til og med en uniformert flaggbærer i det vi trilla ned mot fyret. I tillegg fikk vi som skulle mot Oslo en god dusj og en enda bedre pizza hos Frelsesarmeen i Mandal på vei hjemover. Tusen takk til hver og en av dere som stilte opp i går, og alle dere andre som har hjulpet og tilbudt å hjelpe oss nedover underveis.  

Fasit hva gjelder totale kilometer og høydemeter kommer i boka som blir klar i høst. Men det aller mest motiverende for oss er at vi underveis har fått muligheten til å spre det glade budskap i flerfoldige lokalaviser og radiostasjoner, at vi har hatt utrolig mange hyggelige besøk på Kitch’n butikker og delt ut dusinvis med Others-buketter fra Mester Grønn. Johannes har vel tatt ca. 100 000 bilder som blant annet skal kokes ned til en bok vi allerede nå kan garantere blir både vakker og lesverdig. Vi føler utvilsomt på mestring og stolthet, men mest av alt glede og takknemlighet over å være en del av et større og meningsfylt arbeid.

Vi må rette en stor takk til alle som har vært med på å gjøre denne turen mulig. I tillegg til Kitch’n må vi takke våre mange sponsorer, særlig Kverneland Bil, Trek, og Uno X, som har gjort at vi har kommet oss rundt i god stil, i tillegg til Spinn, Thon Hotels og Kaffa, som har gjort at vi har kunnet se freshe ut, sove godt og fått inntatt nok koffein underveis. Stort takk, naturligvis, til Johannes og Clement som har jobbet knallhardt med dokumentasjon av turen. Johannes ga aldri opp å prøve å få Jan til å smile på bildene, noe som i seg selv er beundringsverdig. Stort takk også til Richard og Dan Cato for stødig kjøring og uvurderlige bidrag til organisering og opprettholdelse av godt humør. Ikke minst, takk til gjestesyklister Odd Sverre, Bjørn Reidar, Rune-Alexander, Tor Ove, Benjamin, Sven, Egil, Jan Harald og Trond for god guiding, gode samtaler og gode rygger å ligge bak.

Til slutt, takk også til alle dere som har fulgt oss og støttet oss underveis. Reisen er over, men Others-varer og handlenett fås fortsatt kjøpt hos Kitch’n. Våre fantastiske sykler fra Trek som nå selges (snufs…) til inntekt for saken ligger fortatt ute i noen dager på Finn. Others-buketter fås fortsatt kjøpt hos Mester Grønn, og nettbutikken til Others får snart inn spennende nye varer. Med andre ord – vi håper at dere vil fortsette engasjementet for Others!

Det eneste vi ikke fikk gjort i går var å skrive oss inn i boka som vi i ettertid har hørt at de har liggende på Lindesnes Fyr for syklister som har tatt turen fra Nordkapp. Vi vurderer nå å sykle tilbake, slik at vi får gjort det. Men det får kanskje bli neste uke… I mellomtiden – her er siste dose med bloggbilder fra Johannes. Så er det bare å glede seg til boka!