Dag 10 - Mangler ord

For hva skal man egentlig si når man har syklet i Lofoten? Syklet i et landskap som er så vakkert og full av dramatikk, at man knapt kan holde øye med veien. Like strålende vakkert om det er sol og vindstille som på formiddagen i dag, eller iskaldt regn på tvers som midt på dagen. Skyene som snirklet seg mellom og nesten gjennom fjellene gjorde det hele bare enda mer spektakulært.

Men det er jo en håpsturne dette, og vi håpet vi syklet mot lysere og varmere vær der framme, hvilket vi også gjorde – det tok bare litt tid. Og nå sitter vi på ferga til Bodø og prøver å samle og sortere alle inntrykkene, mens vi gjør et fortvilet forsøk på å finne ordene for å dele dem med dere. 

Nei, hva skal man si, ord blir virkelig fattige. «You had to be there», som de sier på utenlandsk. Kanskje vi bare må henvise til bildene fra vår dyktige fotografer. Egentlig må vi henvise til boken som kommer fra turen. Det tas bare gode bilder på denne turen og noen av dem kan du se under, men de beste spares nok til boken. Den må du gjerne må forhåndsbestille. Som alt annet ved denne turen, selges også boken til inntekt for den gode saken.

Vi er utrolig privilegerte som har mulighet til å sykle Norge på langs. Da skylder vi dem vi gjør denne reisen for, å utnytte hver mulighet vi har til å fortelle om Others. Fortelle om de mange som har et arbeid fordi det er etterspørsel i Norge etter det de produserer. Fortelle om kvinnene i Bangladesh som lager handlenettene som selges hos Kitch’n, mange av dem som et alternativ til prostitusjon.

Others er viktig, det fungerer og vi kan gjøre mer. Derfor sykler vi, derfor blogger vi, derfor deler vi bilder i sosiale medier, derfor lager vi bok. Derfor er vi innom store og små Kitch’n butikker, som i Svolvær i dag. Og derfor tar vi kontakt med alt vi kan komme på av riks-, regionale og lokale medier.

Vi har fått snakke med mange journalister så langt. I dag lyktes vi ikke. Det var ikke det at de ikke var interessert i Others her i Lofoten, det var bare det at de var så fryktelig opptatt med en fyr som heter, Matt Damon, eller noe sånt. Ja, ja, dem om det. Vi sykler ufortrødent videre i morgen.

Det ble visst noen ord likevel …

Her er i hvert fall noen av bildene fra i dag. Alle foto Clement Størksen.