Dag 11 - Drahjelp og sol

For de av oss som ikke fikk oppleve Saltstraumen minutt for minutt på NRK nylig var det et ok plaster på såret å få oppleve Saltstraumen in real life i dag. Etter en virkelig PERLE av en strekning fra Bodø via gammelveien over Tverrlandet (takker lokalkjente for godt rutetips! Til dere som evt. vurderer å ta denne turen: ta til høyre ved Esso) syklet vi opp og ned broen noen ganger for å få det ultimate Saltstraumen-bildet, og tok oss en velfortjent lunsjpause med god utsikt til turistene som løp frem og tilbake over autovernet for å se hvilken side som hadde den beste utsikten.

Etter en kanskje litt for bedagelig pause gjenopptok vi aktiviteten som vi har moret oss med mang en gang allerede i løpet av denne turen: gjetteleken vi liker å kalle «rekker vi eller rekker vi ikke fergen?». For hver nedoverbakke ble vi styrket i troen på at det faktisk var mulig å rekke 17:35 fergen fra Ørnes til Vassdalsvik, mens håpet ble kraftig satt på prøve hver gang det gikk oppover – og det viste seg å være noe oftere enn i de fleste tidligere etapper. Alternativet var 23:15 fergen, eller å  måtte hive syklene inn i bilen for å komme oss igjennom Svartistunnelen, ingen av delene særlig fristende.

Unnsetningen ble Meløy ski- og sykkelklubb som vi syklet sammen med på de siste milene. For litt slitne Trade for Hope syklister var det herlig å få noen rutinerte rygger å legge seg bak. De tauet oss den siste biten og geleidet oss helt frem til kaia slik at vi rakk fergeavgangen med hele 10 minutters margin. Til den hyggelige gjengen vi syklet med i dag – takk for både samtaler og drahjelp! Så håper vi at motvinden ikke var så verst på vei hjemover…

Mens syklistene tok resten av etappen i søndagsturtempo fikk følgebilistene æren av å være med på å feire en 50-årsjubilant på Coop Marked Engavågen. Da fotografene og dagens velkomne tilskudd til gruppen Richard skulle handle til dagens grillparty på Furøy Camping, fant de ut at Marianne som sto bak kassen fylte år. Da var det liten tvil om hvem som fortjente den siste Others-blomsten som vi tidligere på dagen hadde hentet hos Mester Grønn i Bodø. Til jubilanten på Engavågen – vi håper du hadde en strålende feiring! Og at du har fått øynene opp for at det er noe som heter en Others-blomst hos Mester Grønn…

Dagens aller viktigste stikkord forøvrig: SOL! Kanskje ikke optimalt for fotografene, men du verden som syklistene verdsatte det. Vi synes jo bildene ble ganske fine også…