Dag 13 - Arctic Race

Vi føler vi har kommet en bit på vei når vi anser 9 mil som en kort etappe. Når vi attpåtil hadde nyvasket sykkeltøy (takk igjen til Marie Skuland!) og Mo i Rana på morgenkvisten var badet i oppholdsvær la vi ut på dagens etappe mot Mosjøen ved særdeles godt mot.

Første stopp etter 50 meter: Kitch’n Mo i Rana. Der var Others-varer og handlenett det første vi måtte passere på vei inn i butikken, med plakater som oppfordret kunder om å hjelpe oss nedover. Vi fikk slått av en hyggelig prat og takket for innsatsen fra Kitch’n i Mo i Rana, som har vært usedvanlig positive og engasjerte! Når vi i tillegg fikk hyggelig omtale i Rana Blad tidligere i uka håper vi at mange i Rana har fått med seg anledningen de har til å skape muligheter både for Others sine produsenter og for barna som får støtte av Kitch’n Foundation.

Etappen for øvrig bød på vårt første møte med E6, og var nok den første etappen der vi så mer på veien enn på utsikten rundt. Det var, dog, ett stort høydepunkt rent sykkelmessig. Vi skulle nemlig prøvekjøre en av hovedattraksjonene fra årets Arctic Race of Norway, som går av stabelen i neste uke: Korgenfjellet, som skal bestiges under den såkalte «Kongeetappen», og som er beskrevet på landevei.no som intet mindre enn «den tøffeste klatringen i rittets historie» med gjennomsnittlig  stigning på 6,3% over ca. 9 km.

På bunnen av bakken møtte vi en hyggelig kar som fortalte at han hadde syklet bakken i går i et stille og rolig tempo og brukt ca. 38 minutter. I og med at han var noe eldre selv enn den eldste av Trade for Hope syklistene, ble vi naturligvis der og da enige om å skrive i bloggen at vi besteg fjellet på 37,5 minutter. Så la oss nå bare si det… Og for øvrig kan vi si at kaffekoppen på toppen smakte usedvanlig godt.

Resten av etappen utartet seg til en ren lagtempoøkt, med stadig raskere tråkkfrekvens jo mer vi nærmet oss byen som motiverende nok skilter med å være «byen midt i Norge». Det var en fornøyd gjeng som kunne klikke ut og slenge på seg Birkenstocker og joggesko, for så å sette seg foran TVen og se på landeveissykling fra OL…

Nå venter en, om vi skal si det selv, velfortjent hviledag i morgen. Det har blitt kommentert at vi ser uforskammet pigge og freshe ut på alle bilder. Derfor inkluderer dagens bildegalleri blant annet utvalgte blinkskudd av syklistene på toppen av Korgenfjellet...